dimarts, 7 de setembre del 2010

Es cancel.la la conferència del Conseller Tresserras a Vic, però es manté l'entrega del Premi SOMVIC


Per motius d'agenda d'última hora, el Conseller Tresserras no podrà ser present a Vic demà el vespre i s'aplaça la seva conferència sobre la construcció de l'Estat català, emmarcada en la campanya Esquerra Compleix.

Ramon Fontdevila, responsable del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, substituirà en l'entrega del premi SOMVIC al Conseller de Cultura.
L'acte començarà amb unes paraules del diputat Josep Maria Freixanet i el preisent d'Esquerra Vic Josep Maria Font. Després l'Hereu de Catalunya, Aleix Gorchs i Rovira de Seva, farà una breu introducció de la importància del reconeixement de les entitats i del foment de les tradicions catalanes i de la nostra cultura. Acte seguit, Joan López presentarà el premi SOMVIC i, juntament amb Fontdevila, lliuraran el 1er Premi SOMVIC a una entitat, persona o institució en reconeixement de la seva tasca en defensa de la cultura, les tradicions i el patrimoni dels Països Catalans, així com en defensa dels valors republicans, democràtics i nacionals, des de la ciutat de Vic. El premi SOMVIC s’atorgará anualment als voltants de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.
El jurat que ha escollit el guanyador/a del premi ha estat format pel regidor de Vic, Joan López; el secretari de Formació d’ERC Vic, Jordi Bertran; Josep Mª Diéguez, secretari de Política Parlamentària d’ERC Vic; Joan Freixanet, militant històric de la secció local de Vic, i Dolors Solà, directora del Centre per a la Normalització Lingüística d'Osona.

2 comentaris: