dilluns, 14 de juny del 2010

Del model Manlleu/Vic a les consultes sobiranistes

"Punt 13 - Fer d’Osona el referent d’identitat nacional i de cohesió social"
Esquerra és un partit que pensa la llibertat plena de Catalunya des d'una base social cohesionada, més enllà de el "som un sol poble" pujolià, en referència a catalanoparlants i castellanoparlants. El partit republicà treballa en contra d'una Catalunya dual, tant en les diferències per origen com social.
La tasca d'Esquerra a les institucions s'han basat en aquests principis, aprofundint en l'Estat del benestar, treballant per una educació millor, etc, a més de treballar per una Catalunya a construir entre tots des de la catalanitat, i el Pacte Nacional per la Immigració n'és un exemple clar.
Esquerra treballa per dotar el país d'eines per exercir el dret a decidir, la Llei de Consultes Populars n'és un clar exemple, que a més a permès que es tiri endavant una Iniciativa Popular (IP) perquè el Parlament impulsi una consulta sobre la independència de Catalunya.
Esquerra Osona va prendre el compromís d'aportar capital en matèria d'identitat nacional i cohesió social a la resta de la nació. És sabut que Osona és tradicionalment un feu del catalanisme polític i on la identitat nacional catalana és més que hegemònica. Però l'Osona del segle XXI, a més, pot aportar el coneixament i l'experiència d'una política d'acollida dels nouvinguts des de la catalanitat. Si ja vam ser referents en la formulació del model Manlleu o Vic, Osona té molt a dir en aquests temps, i Esquerra en marca la pauta enfront de les reaccions oportunistes i del foment de la por i l'odi.
I, a més, la suma d'amdós es va poder viure en les consultes del 13D (i en les successives), en què a Osona es va viure el millor dels resultats a nivell comarcal, amb força implicació de la comunitat immigrada. En tot aquest progrés Esquerra Osona es va volcar en col.laborar amb la Comissió Osona Decideix i en fer campanya activa a favor de la participació i el sí a la independència.


Bloc de Joan Puigcercós: El què penso sobre l'IP de la Consulta de la Independència
Avui.cat: Oriol Amorós: "No empadronar genera desordre"
El9Nou.cat: Osona decideix fa públic un dossier amb el ressò internacional de la consulta del 13-D
Osona.com: Galeria de fotografies del 13-D a Osona