divendres, 11 de juny del 2010

I Trobada de Quadres d'Esquerra Osona, amb el Conseller Huguet



Esquerra Osona va viure la seva 1a Trobada de Quadres comarcals. Amb Josep Huguet (bloc), a Tona, membres de les executives locals i comarcal i dels grups municipals, han pogut compartir reflexions i inquietuds, però, sobretot, prendre consciència de la importància d'Esquerra en l'avenç de l'independentisme a Catalunya i de crear estructures d'estat (català) en mesures reformistes sense retorn, com la primera Llei d'Educació o el Pacte Nacional per la Immigració o la Llei de Consultes Populars, que ha permès que s'hagi aprovat una IP per fer una consulta sobre la independència de Catalunya.
En la trobada també es va deixar clar que amb la independència no n'hi ha prou, que cal un model de país, que és el de la Catalunya social i republicana, cohesionada i inclusiva.
Però tothom ha estat d'acord una Catalunya independent ho tindria més fàcil per sortir de la crisi que no pas una depenent d'una Espanya erràtica i centralista.

Osona.com: Josep Huguet matisa l'independentisme dins CiU i PSC

dilluns, 7 de juny del 2010

Tardà i Culí: Sense justícia social no hi ha independència



Les JERC Osona van organitzar un acte, en el marc de la campanya "I tu què fas per la independència?" amb Joan Tardà (bloc), diputat al Congrés espanyol i amb Josep Culí, membre de les executives regional i nacional de les JERC i candidat a les eleccions al Parlament.
Els dos van fer balanç de la feina feta per Esquerra i les JERC des de les institucions per la justícia social i la llibertat nacional, en polítiques de joventut, des de la Secretaria de Joventut que lideren les JERC, i en polítiques a nivell nacional, demostrant que tant Esquerra com les JERC compleixen amb els compromisos adquirits.
Tant Tardà com Culí va mostrar-se convençuts que sense la cohesió social no és viable el procés d'alliberament nacional i que sense estat del benestar no hi ha cohesió social.
L'acte es va fer en un Casal Francesc Macià de Centelles ple de gom a gom i va ser presentat pel portaveu local de les JERC, Josep Arisa.

Més informació a www.jerc.cat/osona

Polítiques per la pagesia i amb la pagesia


"Punt 11. Modernitzar el sistema d'atenció del DARP"
El sector agrari i ramader és una de les prioritats d’Esquerra Osona, és per això que es va apostar per una millora del sistema d’atenció del Departament d'Agricultura i Ramaderia, que no ha estat del tot reeixida per part del mateix departament.
L’aposta pel sector, però, es va demostrar en el ple monogràfic al Parlament sobre agricultura i ramaderia. El president d’Esquerra es va reunir prèviament a Vic, per tal de captar les necessitats i inquietuds del sector osonenc.
De la reunió en van sortir diferents propostes que va aportar Puigcercós (bloc) al Parlament, com ara que el DAR esdevingui el departament d’Alimentació i Gestió del Territori, de manera que pugui assumir majors competències en el procés de transformació agroalimentària i de la seva distribució i comercialització, així com que assumeixi noves competències com ara el control sanitari, la gestió dels residus i de l’àmbit cinegètic, entre d’altres.
Per Esquerra Osona és bàsic fer política al costat de la gent, per això el partit va fer la trobada entre el sector i Joan Puigcercós, el diputat Freixanet i membre de l'executiva comarcal abans del Ple monogràfic per saber la seva opinió i propostes, enlloc de fer-ho després i vendre "el bé que s'ha fet".

Bloc de Josep Maria Freixanet: Compromís amb la pagesia 
(foto: osona.com