dijous, 2 de setembre del 2010

Jordi Serra: "la dignitat de les persones i les llibertats nacionals són indestriables"

Acompanyat pel diputat Freixanet, Jordi Serra, portaveu a Roda de Ter i al Consell Comarcal i president regional d'Esquerra Catalunya Central i expert en polítiques socials, va participar en l'acte de proximitat que es va fer a Folgueroles titulat Catalunya un sol poble
Serra va afirmar que al costat de l'independentisme ERC té un programa de politiques socials i un model de país basat en la justicia social.
El nostre patriotisme d'ERC, en paraules de Serra "és social, la nostra finalitat es el benestar i l'estat català independent la millor eina". I aquest patriotisme social "
és la única eina per la incorporació nacional dels nouvinguts".
Serra va apuntar que al Quebec, en bona part, es perd el darrer referèndum pel vot dels immigrants de primera i segona generació. "Les polítiques socials també són una eina estratègica per la independència", va dir el dirigent d'ERC.
El de Roda de Ter va desgranar la importància de la Llei de Serveis Socials (wiki), que consolida la quarta pota de l'Estat del Benestar i del Pacte Nacional per la Immigració i la Llei d'Acollida, iniciatives cabdals impulsades per ERC, primer per Anna Simó (bloc) i ara per Carme Capdevila (bloc), ambdues consellers d'Acció Social, àmbit on Esquerra marca la pauta a nivell institucional, malgrat els obstacles legals que es troba Catalunya, com ara l'agressió de la Defensora del Pueblo contra el català com a element d'integració o bé les competència limitades en immigració que van pactar Mas i ZP, retallant ja el que dipsosava la primera versió de l'Estatut aprovat al Parlament Català.
Jordi Serra va voler acabar afirmant que "la dignitat i llibertat de les persones i llibertats nacionals són indestriables".

Resum de la Llei de Serveis Socials (pdf)
Article de Joan López: Anar rebent... fins quant?

dimecres, 1 de setembre del 2010

Carta oberta de Puigcercós als independentistes catalans

Joan Puigcercós, President d'Esquerra i candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ha escrit una carta oberta a l'independentisme català, on mostra la seva opinió i les seves reflexions sobre la situació actual de l'independentisme català i el paper d'Esquerra.

Bloc de Joan Puigcercós: Carta oberta als i les independentistes

diumenge, 29 d’agost del 2010

Esquerra Compleix torna amb el setembre

Un cop passat el calorós mes d'agost, la campanya Esquerra Compleix torna a la seva activitat, amb una agenda molt interessant per la primera quinzena de setembre, amb els consellers Huguet (bloc) i Tresserras, a més dels diputats Freixanet (bloc) i Gomà (bloc) i el president regional de la Catalunya Central, Jordi Serra.
Folgueroles, Sant Quirze, Santa Eugènia de Berga, Prats, Calldetenes i Vic faran diferents actes, del que en sobresurten l'esmorzar amb empresaris, comerciants i emprenedors del Lluçanès amb el Conseller Huguet, així com l'acte central que presidirà el Conseller Tresserras a la capital osonenca.


Web d'Esquerra: Esquerra Compleix reprèn la seva activitat amb diferents actes a Osona