divendres, 30 de juliol del 2010

Planificació consensuada a Osona?


"Punt 2: Redactar i aplicar consensuadament el Pla Director de la Plana de Vic"
Esquerra Osona va agafar el compromís de treballar per una redacció i una aplicació basada en el consens del Pla Director de la Plana de Vic
La manca de lideratge del Consell Comarcal, governat per PSC i CiU, no ha permès fer-ho després que s’aprovés el Pla Territorial de les Comarques Centrals.
L'actual govern de la Generalitat tenia molt bona predisposició per la planificació territorial, però per Esquerra, a més, s'havia de comptar amb un ampli consens del territori, que només les institucions osonenques podien liderar la iniciativa de buscar-la.
Una oportunitat perduda pel lideratge vaporós de la sociovergència osonenca liderada pel socialista Arisa, que no va tenir cap inconvenient per intentar impulsar un aeroport a Taradell, saltant-se qualsevol tràmit intern del Consell, i sense cap tipus de consens comarcal.

dijous, 29 de juliol del 2010

La prohibició de la tortura com a oci: abolició de les corridas a Catalunya

El Parlament de Catalunya va prohibir les corridas de toros, després que prosperés una ILP en aquest sentit.
Joan Puigcercós (bloc) va defensar el vot favorable d'Esquerra a la prohibició per raons ètics, biològiques i , en el discurs és aplaudit al Parlament.
68 diputats van donar suport a la prohibició, per 55 que van votar en contra i 3 que es van abstenir. Esquerra i ICV van donar suport a la prohibició i el PP i C's hi van votar en contra. El PSC va donar llibertat de vot, així com CiU, però els diputats soscialistes es van decantar majoritàriament per votar en contra i els convergents a favor.
Amb aquesta votació, Catalunya posa fi a la pràctica de la tortura d'animals fins a la mort com a oci.
Dels diputats osonencs, Josep Maria Freixanet (bloc), d'Esquerra, va votar a favor de la prohibició, a l'igual que el convergent Quico Homs; en canvi, la socialista Flora Vilalta (bloc) i el demòcrata-cristià Ramon Espadaler (bloc) hi van votar en contra.


Entrevista a Serafín Marín, a Expansión:"Sin toros, Cataluña sería una manzana que empieza a pudrirse"
Joan Puigcercós: Una societat diferenciada