divendres, 28 de maig del 2010

Avui sento la llibertat una mica més aprop

Els que fa ja uns quants anys que militem en aquest partit, i en el meu cas des del 1993 deu n'hi do el que hem viscut. 
Recordo els vols amb helicòpter del llavors Secretari General Àngel Colom arribant a Manlleu i la posterior escisió promoguda per ell i altres ex-companys en la fundació del PI. El posterior congrés de Vilafranca, que consagrava el tàndem Carod-Puigcercós en el lideratge del partit i l'oposició més acèrrima contra la majoria absolutista de CiU al Parlament. Recordo perfectament l'any 2003 la constitució del primer govern d'Esquerres des del 1932 a Catalunya conjuntament amb altres dos partit, o el d'ara amb el govern d'Entesa. El més de mig milió de vots a les eleccions espanyoles del 2004. També la marxa d'ex-companys a Rcat o el lideratge de l'actual president Joan Puigcercós...
Un partit, el nostre singular, viu, emotiu amb una gran càrrega simbòlica, hereva de Macià i Companys. Hereus de la lluita social i nacional ja des de la seva fundació. Esquerra ha estat el partit que més gestos d'afirmació nacional realitzat al nostre país en els últims dos segles.
Per això volia compartir alguna reflexió, després de moltes jornades històriques que ja hem viscut des del govern, com ara la LEC, l'aprovació de la Llei de Consultes Populars, la Llei del Cinema, la Llei de Vagueries, la rebaixa de l'impost de successions, la Llei d'Immigració, la Llei de l'Oficina Antifrau.... Lleis, totes elles, d'un calat molt important i que sense cap mena de dubte fan Estat, ja mai més podrem mirar enrere, tot el que aprovem servirà ja per el futur i només ens quedarà seguir avançant. Aquest govern en només set anys ha fet avançar el país molt més que en 23 de govern conservador. 
Per altra banda, ens arriba la informació, que les enquestes ens dibuixen un descens... paradoxal.
Volia aprofitar, doncs, aquest espai, per reafirmar-me com a militant de base d'ERC i l'orgull que he sentit i sento de formar part de la gent d'esquerra i d'aquest partit històric. Un orgull que volia compartir amb tots vosaltres i alhora agrair-vos la feina sovint dura, i poc agraïda de ser d'un partit que mai ho ha tingut fàcil en cap dels espais on lluitem. La feinada d'haver de defensar i argumentar cada dia la nostra estratègia i la nostra feina arreu, sigui a l'ajuntament o al govern del país.
Avui sento la llibertat una mica més aprop!


Escrit per Lluís Argemí i Vila, militant d'Esquerra Vic.

dijous, 27 de maig del 2010

La sociovergència aparca el transport públic

"Punt 3 - Crear l’Autoritat del Transport Comarcal d’Osona."
"Punt 4- Impulsar el tren de rodalies fins a Ripoll"
Per Esquerra Osona, el transport públic és una prioritat i som conscients de les mancances que té la nostra comarca.
Crèiem, i seguim creient, que cal treballar coordinadament des del mateix territori per ordenar el transport públic i aconseguir tenir una situació de força per negociar millores i per poder planificar millor davant les necessitats reals.
És per això que des del Grup del Consell Comarcal d'Esquerra es va presentar una moció, el 27 de març de 2008, aprovada per unanimitat, per l’impuls d’un Pacte Comarcal pel Transport Públic i la Mobilitat i la implantació d’una Autoritat Comarcal del Transport que gestioni les necessitats del transport a Osona, i que actuarà com a interlocutor amb les altres administracions.
Aquest acord no s’ha desenvolupat per part de l’equip de govern del Consell Comarcal (format per PSC i CiU) i, de nou, aspectes com el “metro comarcal”, un projecte eternament plantejat i eternament encallat, ha quedat aparcat, així com la negociació conjunta en el tema de rodalies i tarifes integrades.

Vilaweb: Esquerra Osona aposta per un Pacte Comarcal del Transport i per la creació de l’Autoritat Comarcal del Transport

dilluns, 24 de maig del 2010

Turisme: Esquerra fa front al turisme de barret mexicà

"Punt 12 - Turisme de qualitat basat en el patrimoni comarcal"
El nostre model de desenvolupament té en compte el pilar que suposa la riquesa cultural i paisatgística del nostre territori, per això des d’Esquerra Osona hem treballat per un model de turisme respectuós amb el territori, la seva cultura i de qualitat.
En sobresurten projectes com és ara el del turisme cultural a l'entorn dels bandolers i les bruixes, que hi participen municipis com Viladrau o els del Lluçanès com Olost i Sant Feliu Sasserres, a més d'altres comarques o també el de la senyalització i incorporació del tram del Camí de Sant Jaume de Vic, que el Conseller Huguet (bloc) va inaugurar el passat cap de setmana.
Osona ha de formar part del turisme del segle XXI, basat en el patrimoni cultural i paisatgístic, en la integralitat de tots els secotrs econìmics de la zona i en la qualitat, exposant clarament la nostra identitat, sense por a amagar el que som: catalans.
Enfront del barret mexicà, Esquerra Compleix per un turisme de qualitat i respectuós amb el territori i la nostra identitat.
El9Nou.cat: El conseller Huguet presideix la inauguració del tram vigatà del Camí de Sant Jaume (amv vídeo)
Gencat.cat: El conseller Josep Huguet inaugura la senyalització del tram osonenc del camí de Sant Jaume de Galícia
Osona.com: Els boscos de bandolers i bruixes es converteixen en reclam turístic