dissabte, 26 de juny del 2010

El difícil camí cap al jutjat penal i la fiscalia propis de Vic

"Punt 10- Crear el jutjat penal i la fiscalia propis d'Osona"
Un dels 13 punts programàtics d'Esquerra Osona era de l'àmbit judicial, es va prendre després de fer una trobada amb gent del sector d'Osona i membres d'Esquerra que en formen part, com ara la Marta Rovira (bloc), que va presentar l'acte, i el Santi Crusellas i el candidat i diputat Josep Maria Freixanet (bloc) i Joan Ridao (bloc), que va presentar el programa de Justícia.
A continuació podeu llegir un article del Santi Crusellas.

El Partit Judicial de Vic, amb una població aproximada de 150.000 habitants no disposa de Jutjat Penal ni d’una Fiscalia amb seu a la capital d’Osona. El fet de que no hi hagi un Fiscal destinat a Vic fa que els assumptes en que ha d’intervenir s’eternitzin, produint-se una saturació important en els dies de guàrdia i tot el procés es porta a terme d’una manera molt més lenta del que seria desitjable.  
Els assumptes que s’instrueixen als Jutjats d’Instrucció de Vic, són encausats pels Jutjats Penals de Manresa, situats a 50 kilòmetres de distància. Això fa que si qualsevol ciutadà s’hi ha de desplaçar, li comporti un gran perjudici. Tenint en compte que quasi la meitat dels assumptes tramitats en els Jutjats Penals de Manresa procedeixen de Vic, fa del tot necessari tenir un Jutjat Penal propi. 
Vic té cinc jutjats de 1ª instància, tramitant cadascú d’ells uns 1.178 assumptes l’any, molt per sobre del que recomana el Consell General del Poder Judicial. Per absorbir el creixement constant d’assumptes, cal la creació de 2 nous jutjats de 1ª Instància de manera immediata. 
El passat més d’abril, Joan Ridao, Portaveu del Grup Parlamentari d’ERC al Congrés de diputats, es va reunir amb un grup d’advocats de Vic i fruit de la trobada es va presentar una proposició no de llei a la Mesa del Congrés dels diputats per la creació dels jutjats indicats i una Fiscalia pròpia al partit judicial de Vic. 
Per tal d’acostar els serveis als ciutadans, apostem per oferir un servei de justícia satisfactori i sense deficiències. Per això reclamem la creació de dos nous jutjats de 1ª Instància,un Jutjat Penal propi i una Fiscalia pròpia al partit judicial de Vic.

El9nou.cat: Els advocats de Vic van al Congrés de diputats a reclamar el jutjat penal


Foto: ElTer.net