dijous, 20 de maig del 2010

Polítiques socials, quan Esquerra i la UVic esdevenen referents

"Punt 9 - Impulsar polítiques de prevenció i atenció a la dependència"
En aquest àmbit destaca l’aprovació de la Llei de Serveis Socials, impulsada pel departament liderat per la Consellera Carme Capdevila (bloc), que reforça la quarta pota de l’Estat del Benestar.
A començaments de setembre de 2009 es va signar el contracte programa en matèria de serveis socials amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania. La signatura dels contractes programa es deriva de l’Acord Marc en matèria de serveis socials subscrit entre el Departament d’Acció Social i Ciutadania, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i millora la coordinació, cooperació i col•laboració interadministrativa per a la prestació i finançament en el marc del serveis socials.
Equipament com el del Nadal són un clar exemple de l’aposta d’Esquerra per les polítiques de benestar a la comarca, així com la tasca que desenvolupen els nostres regidors titulars d'aquestes àrees. En una jornada de treball de la sectorial de polítiques socials d'Esquerra, feta a Vic, el regidor de Vic Joan López (bloc) va dir que Esquerra està esdevenint un referent en les polítiques socials d'àmbit municipal.
També cal recordar que fa pocs dies que la Consellera Capdevila va venir a presentar Dixit, que suposa l'establiment d'un centre de recursos en les polítiques socials a la UVic, esdevenint aquesta universitat i la ciutat de Vic, referent a nivell de la Catalunya Central en el coneixament en l'àmbit de les polítiques de socials.
També cal recordar que la delegació de la Catalunya Central d'Acció Social i Ciutadania s'ha establert a Vic.
Vilaweb.cat: Esquerra reuneix als regidors d'Acció Social de tot el país a Vic
UVic: La consellera d’Acció Social presenta avui dimecres el centre DIXIT a la Universitat de Vic
Osona Comarca: Inaugurat el centre de documentació especialitzat Dixit
Osona.com: La Uvic estrena centre de documentació especialitzat en serveis socials
Portal Dixit

diumenge, 16 de maig del 2010

Formació: hem plantant cara pel batxillerat nocturn de Vic. I s'ha salvat!


"Punt número 7: Crear l'Escola Oberta d'Adults d'Osona"
Des d’Esquerra es concep que la formació del segle XXI és continuada al llarg de la vida, així que l’esforç de l’administració per donar resposta aquesta tesi ha de ser prioritària i decidida.
A Osona, Esquerra vam apostar per la coordinació de la formació per adults globalment per donar una resposta eficient a les necessitats comarcals.
No s’ha arribat aquesta solució ideal per nosaltres, per la manca d’una aposta clara del departament d’Educació i per la manca d’un lideratge ambició del Consell Comarcal.
Però Esquerra Osona hem estat a l'alçada dels esdeveniments i em plantat cara i batallar perquè el batxillerat nocturn presencial de Vic, i per extensió d’Osona, no desaparegués amb la connivència del govern sociovergent del Consell Comarcal. A la fi, s’ha pogut salvar.
Vam estar al costat de la movilització social i el nostre diputat va actuar en seu parlamentària i negociant amb el departament.

Bloc de Josep Maria Freixanet: Malgrat l'oposició de CiU i PSC, salvem el batxillerat nocturn de Vic
Bloc de Josep Maria Diéguez: Batxillerat nocturn a Osona
Bloc de Jordi Casals i Prat: Recordant qui estava pel manteniment del batxillerat nocturn i qui no
Vídeo (El9TV): la moció presentada per Esquerra Osona al Consell Comarcal, per tal de donar supot al manteniment del batxillerat nocturn presencial a Vic, PSC i CiU s'hi van oposar.